кадър Фейсбук/ Очакваме да излезем от пандемията в края на август

...
кадър Фейсбук/ Очакваме да излезем от пандемията в края на август
Коментари Харесай

Борисов: Очакваме да излезем от пандемията в края на август или през октомври догодина

кадър Фейсбук/ 

Очакваме да излезем от пандемията в края на август или през октомври следващата година и то в случай че се доближи до имунизиране на 70% от популацията на Европа. Това съобщи министър председателят Бойко Борисов във видео във Facebook след последното съвещание на Съвета на Европа. Няма приказка за отваряне на Европа до края на март. Очаква се трета вълна и доста тежки рестрикции, сподели той.

,,Резултатите са положителни, само че не би трябвало да бъдем оптимистични, че пандемията ще завърши за Коледа. Празниците би трябвало да се прекарат в доста стеснен фамилен кръг``, разяснява министър-председателят и изрази изключително високо мнение за работата на Урсула фон дер Лайен. " Никога нямаше да можем да се разберем сред държавите-членки за имунизациите без нея “, разгласи Борисов.

Ако имунизациите дойдат преди Нова година, ние сме подготвени с логистиката и можем незабавно да ги доставим у нас. Бързите антигенни проби могат да бъдат в услуга на бизнеса и за бързи напредвания сред страните, посочи министър председателят.,,По отношение на имунизациите, с Европейската комисия ще предложим вид, в който да подпомогнем страните от Западните Балкани, Африка, както и нашите другари от Украйна и Молдова``, разяснява Бойко Борисов.

Заедно с тематиката за ковид, Съветът е разискал и изменението на климата. „ Ние предложихме като Съвет 50% таван на нездравословните емсии. Европейският парламент одобри 60%. Това е за целия Европейски Съюз и дава опция да ни се помогне на нас повече и това да бъде бързо задействано. Това би трябвало да се случи през 2030 г.``, сподели министър-председателят.

„ Има и страни като нас, които желаят да продължат да създават ток от нуклеарните централи, тъй като то е без нездравословни излъчвания “, сподели още Борисов.

,,Отношенията на Европейски Съюз със Съединени американски щати са доста значими. Огромни очаквания се разпореждат от Европейски Съюз към новата администрация на Щатите и връщането на страната в Парижкото съглашение за изменение на климата``, сподели министър-председателят. Според него българските специфични служби работят извънредно добре с европейските служби и службите в Щатите.

Ние, като член на Европейски Съюз, поддържаме нашите другари от Гърция и Кипър. Настояваме да се намерят дипломатически решения с Анкара. Осъдихме нарушаването на договорите и провокативното придвижване на военни и други плавателни съди. Осъдихме и изрично нападенията над водещи персони като Еманюел Макрон и други водачи, добави министър-председателят.

 



Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР